Gulrotgården i Lågendalen

Gården ligger på Nes i Kvelde, og har vært i familiens eie siden 1882. Lågen slynger seg nedover dalen, og i en av slyngene ligger gården og noen av jordene våre frodig og estetisk til. 
 
1979 var det året gården etablerte seg med produksjon av kun gulrøtter, og det hele startet i uthuset på gården. Produktene vi produserte var store i størrelse. Derfor måtte mye gulrot som var for smått kastes. Så begynte vi å sortere og ta vare på de minste gulrøttene, de var blant annet søtere på smaken og enklere å spise rå.
 
Hvorfor ikke bruke dem til et nytt produkt?

En ny idé vokser frem

Så følger en lang periode med dyrkningsforsøk, ulike gulrotsorter, jordsmonn, såtid, måter å så på, m.m. I 1994 var en milepæl nådd. Den optimale måten å dyrke på var funnet, og det ble satset på et prøveparti. Utvikling og design av logo og posen ble gjort. Det var på tide å legge frem konseptet til markedet. Ikke alle hadde troen på Knaskerota, men møte med Fruktringen var positivt.
 
Knaskerøtter var dermed det første produktet som ble lansert fra oss, og kom på det norske markedet i 1995. Dette var det første produktet av sitt slag. Det første pakkeriet ble bygd i uthuset på gården, men det ble etter hvert flyttet til Brunlanes i Larvik på grunn av for liten plass. Disse lokalene ble også etter hvert for små, og i 2009 stod et moderne industribygg ferdig i Berganmoen i Lardal.

Kontakt oss gjerne

Send oss en melding om du har spørsmål til oss, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig!